O viață confortabilă pentru fiecare dintre noi

O viață confortabilă pentru fiecare dintre noi

 

Praguri fără bariere pentru ferestrele, ușile și sistemele glisante Schüco

 

Facilitarea accesului în clădiri pentru crearea de spații de locuit în care oamenii se simt confortabil ocupă astăzi un rol mult mai important în proiectarea și echiparea clădirilor. Focusul îl reprezintă nu doar rezidenții cu mobilitate restricționată sau cu deficiențe cognitive, ci şi oamenii de toate vârstele, în orice etapă a vieții lor. Întrucât elementele de construcție funcționale, ferestrele și ușile au o importanță deosebită, toți rezidenții ar trebui să aibă posibilitatea să le folosească fără constrângeri. Pragurile de nivel 0, fără bariere, prezente în sistemele Schüco, nu doar oferă confort şi uşurinţă atunci când sunt folosite, ci permit, totodată, accesul independent în clădiri în mod.

 

 

Uși de terasă

Ușile de balcon și terasă Schüco AWS fără bariere au fost dezvoltate pentru a îndeplini toate cerințele în materie de confort și design. Ușa de terasă Schüco AWS fără bariere poate fi prevăzută cu un prag de nivel 0 ce permite o tranziție uşoară interior – exterior. Pragul atinge clasa 6, cea mai înaltă clasificare stipulată de ghidul ift Rosenheim „Determinarea și clasificarea accesibilității  pragurilor (BA-01/1)”. Utilizatorii de scaune cu rotile, copiii mici și persoanele cu dispozitive ajutătoare de mers pot trece pragul în siguranță, fără probleme. O garnitură de prag cu coborâre hidraulică asigură un proces de închidere fără efort, în timp ce feroneria Schüco din cadrul cercevelei permite o operare manuală ușoară (forțe de operare de clasa 2). Următoarele sisteme pot fi proiectate cu praguri de nivel 0: ferestre și uși de terasă din aluminiu Schüco AWS 70.HI, AWS 75.SI + și AWS 90 SI + (70, 75 și 90 mm adâncime de bază), precum și uși de terasă din PVC-U, seriile Schüco LivIng și Schüco LivIng Alu Inside.

 

 

Uși de intrare

Pentru a permite tuturor rezidenților accesul în clădiri într-un mod facil şi autonom, ușile de intrare, în special, trebuie să fie proiectate fără bariere.

 

Sistemul de uși Schüco AD UP (Aluminium Door Universal Platform) îndeplinește cerințele pentru acces fără prag în clădiri rezidențiale și comerciale. Principiul de construcție al pragului fără bariere poate facilita accesul nerestricționat la clădiri. Mai mult, toate cerințele uzuale pentru o ușă, cum ar fi etanșeitatea la apă și permeabilitatea la aer, sunt respectate la un standard ridicat. Sistemul de uși cu prag fără bariere oferă, totodată, rezistență la efracție până la RC 2. O unitate de acționare automată suplimentară, batantă, compensează forțele de operare pentru a facilita accesul fără a fi nevoie să acționați ușa manual.

 

 

Sisteme glisante

Suplimentar față de ferestre și uși, sistemele glisante trebuie să îndeplinească cerințe specifice pentru a fi ușor de utilizat de către rezidenţi, indiferent dacă aceştia se confruntă sau nu cu probleme de mobilitate. Prin urmare, și în acest caz, pragurile de nivel 0 reprezintă o necesitate. Schüco ASE 60 (Aluminium Sliding Element, adâncime de bază de 60 mm) și ASE 80.HI (Aluminium Sliding Element, High Insulation, adâncime de bază de 80 mm) sisteme liftant-glisante din aluminiu, precum și sistemul liftant-glisant Schüco LivIngSlide din PVC-U îndeplinesc, fără excepţie, aceste cerințe. Pragul de nivel 0, fără bariere, oferă, în mod deosebit, un confort suplimentar, pentru o tranziție lină între interior și exterior. Alte cerințe standard, precum izolația termică eficientă și rezistența la efracție până la RC 2 pot fi ușor combinate cu pragul de nivel 0 pentru sistemele liftant-glisante din aluminiu și PVC-U.

Distribuie

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on xing

Discover our webinars

O viață confortabilă pentru fiecare dintre noi